Aktiviteter

Alltid öppet och gratis

Gården är alltid öppen och gratis att besöka! 

Djuren är ute ca kl 8.30-16.00. "Hoppet" - vår inomhuslekplats och "Värmestugan" med toalett, kök och sittplatser är öppet kl 10-16.

På gården finns en grillplats som är allmän, du kan inte boka plats där utan om ni är flera som vill grilla får ni samarbeta. Vi säljer vedpåsar för 50:- om du inte vill bära med dig ved eller kol.  

Återkommande aktiviteter

Djurträffar

Vi brukar ha flera djurträffar varje vecka, för aktuella tider se förstasidan. Djurträffar är gratis för medlemmar, men man måste anmäla sig till stallet, 0762771769. 

Odlingsgruppen

Odlingsgruppen tar hand om trädgården, vissa har egna privata pallkragar att odla i men en stor del är gemensamodling som sköts tillsammans. Odlingsgruppen brukar träffas varje helg under odlingssäsongen. Är du intresserad av att vara med, maila stallansvarig@ladanibacka.se.

Skollov

Vid Sportlov, Påsklov och Höstlov brukar vi anordna lite extra aktiviteter för alla lediga barn. 

Valborg

Vi brukar anordna ett traitionsenligt valborgsfirande tillsammans med förskolan Backa Västergård. Valborg infaller den sista april varje år och vi brukar fira med en stor brasa, underhållning, lotteri, lekar och grill/cafe.

Skördefest

Vi bjuder in lokala odlare till en marknad där du som besökare kan handla färska lokala råvaror. Även utställare som säljer kött, skinn, honung och hantverk. 

Julmarknad

Hela december brukar Ladan sälja lokala, ekologiska granar till förmån för föreningen. I början av december anordnar vi en mysig julmarknad med grantorg, hantverk, tomte, mat och dryck, livemusik och aktiviteter för barnen. 

 För övriga aktiviteter just nu se förstasidan

Och Bli medlem! Medlemmar får regelbundna uppdateringar via nyhetsbrev på mailen.