Välkommen på Julmarknad - 10 dec kl. 10-15

För lite praktiska detaljer och info för utställare och volontärer - scrolla längst ner! 

Granförsäljning 

Säljes 10-23 december kl. 10-16

Vi säljer ekologiska, närproducerade granar från Zettergrens Julgranar i Lindome. En del av vinsten går till vår förening tack vare att vi får köpa dem billigare av Robertho.  TACK!

Granarna kostar 350 kronor styck.

Precis som tidigare år är dessa granar välkomna tillbaka till Ladan när det är dags att dansa ut dem. Så slipper du besväret med att göra dig av med granen. Du får en biljett tillsammans med din gran som du sedan visar för oss när du lämnar tillbaka granen.

OBS! Vi tar endast emot granar som är sålda här, eftersom de flesta andra granar är besprutade och inte kan ges till djuren! Granar tas inte emot utan tillhörande biljett.

Träffa tomten!

Ladans volontärer håller i granförsäljningen, cafe och tomteträff. Förutom att de såklart hjälper till med massa annat före och efter eventet. Stort tack till eventgruppen på Backa Västergård och till de medlemmar som väljer att ställa upp och hjälpa till! 

Presentation av årets utställare:

Röda Huset

Katrin tillverkar unika skyltar och andra trädetaljer efter dina önskemål av lokalt eller återbrukat trä.

Kattugglan Art

Den lokala illustratören Kattugglan art kombinerar starka färger och skapar uttrycksfulla djur i sin konst. Hon kommer ha julkort, stickers och produkter som passar som julklapp i alla åldrar. 

Moonchai

Beskyddande och stärkande talismaner av Moonchai.

Genom användandet av naturmaterial såsom stenar, kristaller, ben, horn och trä kombineras kraften från jorden och egenskaperna av kristallerna med starka intentioner för att skapa smycken som stärker och stöttar.

Emma Möller

Illustratör och konstnär bosatt nästan precis runt Ladans husknut! Emma har många talanger och kommer sälja konst, tavlor, julkort, klistermärken, julgransdekorationer och handgjorda smycken.

Josefin Norlin

Josefin Norlin är designer, illustratör och barnboksförfattare. Hon målar färgstarka, naiva interiörer, stilleben och porträtt. På marknaden säljer hon barnböcker, konst, prints och kort. 

Heidi Style

Heidi Style säljer egentillverkade produkter till Dig och Ditt barn. I kollektionen finns mössor, dregglisar, haklappar, förkläden och mycket mer.

Det är mycket färg och mönster, och jag syr få varor av varje tyg för att Du ska känna dig unik! 

Lidia Blomgren

Lidia Blomgren, frilansande illustratör och formgivare samt mamma till två barn. Att rita mönster och arbeta med glada färger är bland det bästa hon vet.

Under julmarknaden kommer Lidia att bl.a. sälja sin app som heter KICKO BEADS. Det är en app fylld med runt 170 mönsteridéer för pärlplattor vilka passar perfekt för såväl barn som vuxna pysselfantaster. 

Utöver appen kommer Lidia att sälja ett urval signerade och inramade planscher samt vykort, bilderböcker med hennes illustrationer, pins, klippdockor och födelsedagskalendrar till fyndpris. 


Backa Köksträdgård

Sylt, saft & glögg, chilisås och mjölksyrade grönsaker - Backa köksträdgård säljer mathantverk från egna odlingen. 

Malin Lingnert startade försäljning av grönsaker i sin villaträdgård här i Backa, men driver nu sin verksamhet på Norgården i Skogome där också säsongsöppna gårdsbutiken finns. Under vintern förädlas delar av skörden, bär och frukt från trädgården. Lokalt mathantverk som passar fint till julbordet, vardag & julklappar!


Ceylon Store

I sin butik vid Backaplan säljer Ceylon Store livsmedel och kosmetik från Sri Lanka. Till vår julmarknad kommer de att ha med sig bland annat kryddor, kaffe och chai.

Tony Helper

Säljer fantastiskt vackra, handgjorda smycken av glas. 

Malin Langton

Malin är grafisk formgivare och konstnär som kommer att sälja posters av sina akvarellmålningar ”karismatiska djur” samt vykort och julkort. Har du ett husdjur som du vill få avtecknat, då kan du beställa av Malin! 

Vi släcker din hunger

Foodtruck som kommer att sälja smaskiga loaded fries med olika toppings. Även veganskt alternativ kommer att finnas.

Lite praktisk info: 

Parkering: De parkeringar vi har på gården kommer endast att räcka till personal och utställare. Vi kommer tyvärr inte ha plats över för besökares bilar på gården utan dessa hänvisar vi till parkeringshuset vid Selma Lagerlöfs torg eller kringliggande områden. 

Åker du kollektivt så är närmsta busshållplats Sägengatan.

Mat: Under eventet säljs julfika så som exempelvis fikabröd, kaffe, läsk och glögg. Vi kommer även att ha besök av "Vi släcker din hunger", en foodtruck som kommer att sälja loaded fries. Själklart kommer det även att finnas veganska alternativ.

Tillgänglighet: Det ska inte vara några problem att besöka marknaden med rullstol eller rullator.

Info för utställare: Om du har stora saker som behöver köras fram och lastas av precis vid Ladan, kom då gärna 1-1,5 timme innan eventet börjar. Annars är risken stor att det blir trafikstockning på gårdsplanen och vi behöver ha fritt där en stund innan marknaden börjar eftersom vi ska ställa ut granarna och sittplatser där. När du lastat av parkerar du i "paddocken", hagen med svart trästaket vid kortsidan av ladan. 

Tänk på att ha varma kläder - Ladan är oisolerad så temperaturen är samma som utomhus och det kan mycket väl blåsa in. 

Säg till i förväg om du behöver eluttag - det är en bristvara!

Inga levande ljus är tillåtna - pynta gärna ditt bord med batteridrivna ljus eller slingor.

Ta med massäck och kaffetermos - det kan bli svårt att hinna gå och hämta mat, särskilt om det är mycket kö på maten också.